320px-FlorisknagendewetenWat heeft de wetenschap van de religie overgelaten? Niets? Alles? Een droevig restant? Of juist de kern zelf? Velen lopen met dit soort vragen rond, immers, welk denkend mens heeft nooit zijn weten voelen knagen?

In Het knagende weten legt Floris Cohen van een aantal van die denkende mensen de dilemma’s uit, onder wie de geheime ketter Newton, de vrolijke deïst Voltaire, de scherpe onderscheider Kant, de aarzelende agnost Darwin, de ‘religieus onmuzikale’ Weber, en ook Einstein met zijn ‘kosmische religie’. Het proces tegen Galilei krijgt hier een uitleg die dwars staat op de vele legenden die erover in omloop zijn. Met Stephen Jay Gould en Richard Dawkins komt ook onze eigen tijd ter sprake. Steeds gaat het om het spanningsveld tussen wetenschap en religie, en hoe de personen in dit boek daar intellectueel en gevoelsmatig mee omgingen.

Op donderdag 20 juli, om 20.00 uur, komt Floris Cohen in Boekhandel van Rossum om te spreken over Het knagende weten. U bent daarbij van harte welkom. Toegang is gratis, reserveren kan via winkel@boekhandelvanrossum.nl of 020-4707077.