fuzzie

 

Op donderdagavond 29 juni, om 20.00 uur, vindt de volgende editie van Forum van Rossum plaats. Forum van Rossum is onze boekenclub, waarin we periodiek met u aan tafel gaan zitten om het uitvoerig te hebben over een boek dat ons aanspreekt. Deze keer gaan we het hebben over de alom bejubelde roman Fuzzie van Hanna Bervoets.

Op een ochtend in april ontvangt Maisie een pakketje. Een kartonnen doosje met daarin een klein, wit, pluizig bolletje. Maisie houdt het bolletje even tegen haar wang. ‘Hé jij, ben je daar eindelijk?’ zegt het dan.

Ook op andere plekken in de stad lopen mensen met een bolletje rond. Een blauw bolletje voor Maisies ex Florence, gegijzeld door haar eigen liefdesverdriet. Een paars bolletje voor de gepensioneerde Diek, die zijn avonden vult met internetdates. Een roze bolletje voor de werkloze Stephan, die geen voldoening meer put uit zijn relatie, niet weet wat hij met het leven aan moet. Allemaal laten ze zich door het bolletje leiden, ze luisteren naar wat het zegt, doen wat het vraagt. Ze houden van het bolletje want het bolletje kent hen, ja, het bolletje begrijpt hen – misschien wel als enige. Of lijkt dat maar zo?

Fuzzie is een troostrijk modern sprookje over gemis, genegenheid en de vraag in hoeverre affectie zich laat afdwingen. Herkenbaar, confronterend, droogkomisch en ontroerend. Zonder meer een roman die iets losmaakt bij de lezer, en dus uitstekend geschikt om een avond over van gedachten te wisselen. Wij doen dat graag met u! U kunt zich aanmelden via winkel@boekhandelvanrossum.nl of 020-4707077.