Op woensdag 18 oktober, om 20.00 uur, bezoekt financieel en economisch journalist Michèle de Waard de winkel om een lezing te geven over haar fascinerende boek ‘Angela Merkel. Een politieke biografie’, dat dit jaar bij Amsterdam University Press verscheen.

Michèle de Waard beschrijft met veel verve het politieke leven van Angela Merkel en gaat in detail in op:
– haar discipline, politieke instinct en morele kompas.
– haar voorbeelden en drijfveren.
– haar motieven om meteen na de val van de Berlijnse Muur de politiek in te gaan.
– haar strijd om de macht van de financiële markten in te dammen.
– de noodzakelijke modernisering van de eurolanden.
– het beleid om de eurocrisis te overwinnen.

Toegang is gratis, maar het is aan te raden om u even aan te melden. Dat kan via winkel@boekhandelvanrossum.nl en 020-4707077. Of gewoon in de winkel.

Angela Merkel bedwong op doortastende wijze de eurocrisis, maar lukt het haar het continent bij elkaar te houden? Bondskanselier Merkel geldt als ongekroonde leider van Europa. Tijdens de eurocrisis groeide ze uit tot de machtigste politieke leider van de Europese Unie. ‘Kanselier van de vrije wereld’ noemde TIME haar zelfs. Vrijheid betekent voor haar ook verantwoordelijkheid nemen. Daarom zet ze zich in voor een sterker Europa. Onvermoeibaar voert zij campagne voor een vierde termijn, en ondertussen probeert ze Europa bij elkaar te houden: door ons door de Oekraïnecrisis heen te loodsen, door het stabieler maken van de eurozone, door de Brexit-onderhandelingen in goede banen te leiden en door het organiseren van een eenduidige aanpak van de vluchtelingenproblematiek.

Merkels verhaal is ook het verhaal van Duitsland dat na de hereniging zijn tweede kans gebruikt om de waarden van Europa en de Europese samenwerking te versterken.