Op 16 september organiseert Boekhandel Van Rossum een literaire wandeling in de Rivierenbuurt rond de tweede roman De kuur van Emily Kocken. De route, die anderhalf duurt en in de boekhandel op Beethovenstraat 32 in Amsterdam begint, toont de wandelaar de mooiste locaties die een belangrijke rol spelen in het boek. De kuur verscheen onlangs bij Uitgeverij Querido waar zij in 2013 debuteerde met de roman Witte vlag. Onderweg leest Emily voor uit De kuur en vertelt literaire stadsgids Sebastiaan Hol spannende anekdotes over de beelden van Hildo Krop op en onder de Muzenbrug, en De Amsterdamse School. Deelname is gratis met vrijwillige donatie voor de stadsgids.

Aanmelden voor de wandeling kan bij Boekhandel Van Rossum 020 –  4707077 en winkel@boekhandelvanrossum.nl

Tijden en locaties:
14:00 Vertrek vanaf Boekhandel Van Rossum, Beethovenstraat 32, 1077 JH Amsterdam.
15:30 Terugkeer bij Boekhandel Van Rossum en signeersessie in de tuin.

Over De kuur:
Op 30 mei verscheen bij Querido de roman De kuur van Emily Kocken. De kuur is haar tweede roman, na het goed besproken debuut Witte vlag. Deze werd genomineerd voor de Academica Literatuurprijs.

Met De kuur schreef Emily Kocken een roman over een samengesteld gezin uit Amsterdam-Zuid dat, in de ban van De toverberg van Thomas Mann, naar Davos reist. De roman speelt zich voor een groot deel af in Amsterdam-Zuid, op de Churchilllaan, op de Muzenbrug en tal van andere locaties in de Rivierenbuurt. De kuur is goed besproken in de pers.

Emily Kocken is beeldend kunstenaar en schrijver. Ze schrijft momenteel een hoorspel voor omroep AvroTros, een samenwerking met het Nederlands letterenfonds. Er is een speciale website http://dekuur.nl/ met reisfoto’s, informatie over de werkreizen die ze maakte, fun facts over De Toverberg, fashion, de actuele aspecten van De kuur.

Citaat:

‘De buitenkant zei weinig over hoe een mens zich werkelijk voelde. In het gemoed van dingen lag het ingewikkelder. De laatste tijd gebeurde er meer aan het onderhoud van het huis en daar profiteerden ook de onderdelen van. Kleine evengoed, zoals hij, een raam. Zelfvertrouwen kwam met de jaren. Zijn gedachten waren kalmer, hij vond het minder belangrijk wat de mensen van hem vonden. Een prettige ontwikkeling.’

Uit: De kuur, Emily Kocken Uitgeverij Querido, 2017.