header_home_mvdfApril is traditiegetrouw de Maand van de Filosofie. Thema: Rust. Maar rustig wordt het niet. Niet alleen is het speciale essay dat Joke Hermsen voor de Maand schreef, Melancholie van de onrust, te koop is voor slechts €4,95. Een uiterst actueel essay, waarin Hermsen zich verhoudt tot de wanhoop en melancholie van onze tijd, en het kantelpunt onderzoekt waarop de mens nog net over voldoende moed, daadkracht en hoop beschikt om het tij te doen keren, over het verlies heen te stappen en een nieuwe verhouding tot de wereld en zichzelf te zoeken. Het essay vindt gretig aftrek, en is inmiddels uitverkocht bij de uitgever, dus wees er snel bij.

Op donderdagavond 20 april krijgen we bezoek van filosoof en dichter Henk van der Waal, van wie zojuist het even diepgravend als heerlijk aanstekelijk geschreven boek Mystiek voor goddelozen is verschenen. Nu de religies geen houvast meer bieden, de wetenschap iedere levensvraag uit de weg gaat en de technologie diep onze biologie binnendringt, worden we als nooit tevoren uitgedaagd om op grond van onze eigen ervaring ons leven te doorgronden en vorm te geven. Henk van der Waal gaat die uitdaging aan in zijn nieuwe, diepgravende en uiterst aanstekelijk geschreven boek Mystiek voor goddelozen. In de winkel gaat hij erover in gesprek met onze medewerker (en dichter) Joost Baars. Donderdagavond 20 april, om 20.00 uur. U bent van harte welkom. De toegang is gratis, meer informatie vindt u hier, en u kunt zich aanmelden via winkel@boekhandelvanrossum.nl of 020-4707077.

Deze maand wordt ook de winnaar bekendgemaakt van de Socrates Wisselbeker, de prijs voor het beste filosofische boek. De shortlist:

  • Ignaas Devisch – Rusteloosheid
  • Thijs Lijster – De grote vlucht inwaarts
  • Eva Meijer – Dierentalen
  • Henk Oosterling – Waar geen wil is, is een weg
  • Marjan Slob – Hersenbeest

Alle genomineerden zijn in huis. Op vrijdag 21 april weten we wie de prijs krijgt toegekend. Meer informatie vindt u hier.

Alle reden dus om een bezoek te brengen aan onze boekhandel. We hebben een ruime selectie aan filosofieboeken op voorraad. Van bekende titels als het alom zeer lovend besproken Dwalen in het antropoceen van kersverse Denker des Vaderlands René ten Bos, Ton Lemaires nieuwe boek Onder dieren en Anger and forgiveness/Woede en vergeving van Margaret Nussbaum, tot wat onbekendere boeken zoals het zojuist bij Huis Clos verschenen boekje Willem Frederik Hermans als filosoof van Rainer Erich Scheichelbauer, of Netwerk in eclips, een heerlijk kaleidoscopisch boek van componist en dichter Samuel Vriezen over poëzie, taal, muziek, politiek debat en filosofie in het internettijdperk.

Deel dit bericht:
Maand van de filosofie