Na de feestelijke lancering op het muziekfestival Lowlands, komt Tom Steenbergen op zaterdag 9 september naar Boekhandel van Rossum om de presentatie van zijn boek Poppioniers nog eens dunnetjes over te doen. De bijeenkomst begint op 17.00 uur, iedereen is welkom en de toegang is gratis. Wel is het handig om u even aan te melden: winkel@boekhandelvanrossum.nl of 020-4707077.

Tom Steenbergen beschrijft in Poppioniers hoe een opstandige muziekgeneratie in de woelige jaren tussen 1964 en 1970 het initiatief nam om concerten en festivals te organiseren die het muzieklandschap in Nederland definitief veranderden: de live-scene was geboren. Een uniek document opgetekend aan de hand van gesprekken met de pioniers van deze generatie.

Tom Steenbergen interviewde onder meer: Berry Visser en Leon Ramakers over het begin van Mojo Concerts, het Holland Popfestival (Kralingen) en Lowlands; Willem de Ridder, de aartsvader van de Amsterdamse hippie scene over het ontstaan van Hitweek, Provadya?, Paradiso en Fantasio. Hij laat Bunk Bessels vertellen over zijn Flight to Lowlands Paradise in Utrecht, terwijl Beatkoning Jacques Senf vertelt over Den Haag Beatstad no. 1 en The Who in de Marathon. Jan Smeets haalt herinneringen op aan De Berchmans Maastricht en het ontstaan van Pinkpop.